"Поболях се покрай този апартамент. Да платиш нещо, да му направиш ремонт за толкова много пари, хубаво обзаведен.. И накрая да ти го вземат", така започва разказът на бащата на легендата Велко Йотов - Николай пред БЛИЦ.

Ужилва ги печално известният "бизнесмен" Димитър Барбуков.

"Синът ми, в момент на еуфория от представянето на световното в САЩ, решава да купи жилище. Руслан Вуцов, син на покойния Иван Вуцов, го запознава с Димитър Барбуков, който сладко обяснява как ще прави елитен блок. Голям. В него ще бъдат само избрани личности и искал синът ми да бъде един от тях. 

Барбуков обясняваше как ще го даде на по-ниска цена, защото Велко ще бъде добра реклама за бизнеса му. И после да разказва на други купувачи, че в блока живеят футболисти като него.

Платена е последната вноска на 18.10.1996 година, а аз се грижех за всички ремонтни дейности, понеже Велко се изнесе от България още преди първенството в САЩ. Дали сме почти 50 000 лева за ремонти...", продължава Николай Йотов.

"А в същото време Зографов от ЖСК "Български художник" съди сина ми, че се е настанил неправомерно в негово жилище. Оказва се, че Барбуков се е скарал с тези от Съюза, те му възложили да строи блока, а срещу това ще му дадат апартаменти. Карат се, а той гледа бързо да излъже хората да ги купят.

Стига се до съд, накрая ни изхвърлиха от там. Историята е много дълга и сме я описали в писмо до главния прокурор Иван Гешев, в когото вярваме", казва още Николай Йотов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Аз се поболях покрай този апартамент. Съсипахме си здравето, живота. Всичко започна, когато Барбуков и останалите ни излъгаха с този апартамент. Вдигнах кръвно, получих диабет.. При адвокати ли не бяхме, дела ли не водихме. Просто ни казаха, че няма как да спечелим. И така стана. Хората, които ни взеха апартамента нямат никакви доказателства, но... Последната ни надежда остана Иван Гешев. Не знам как така ще си купиш апартамент и някой ще дойде и ще ти каже да се изнесеш, защото бил негов. Че даже и ще те осъди да му плащаш наем. 

Сега в апартамента, доколкото знам живеят някакви чужденци, не ги знаем какви са. Съседите разказват. Този Зографов го е дал под наем и си прибира пари. От нашия апартамент, който синът ми е купил, а аз съм ремонтирал и обзавел изцяло", ядосва се бащата на бившия играч на Левски и националния отбор.

"Не знам кои други бивши спортисти имат жилища там. Знам, че уж Барбуков подаряваше апартаменти на някои. Едната беше Екатерина Дафовска, която в едно интервю след това каза: "От Барбуков апартамент? Не мерси! Подареният си го платих два пъти". Знам, че някои съседи са били изнудвани и са платили хиляди левове, за да останат в жилищата си, които веднъж са купили", разказа още пред БЛИЦ Йотов-старши.

В същото време в молбата си до Иван Гешев бившият ни национал разказва до какви последици за цялото семейство се е стигнало, след като се е случило всичко това с жилището, купено от Барбуков.

Показваме ви ексклузивно в БЛИЦ цялата молба от легендарния футболист Велко Йотов до Главния прокурор Иван Гешев, която е входирана на 5 март и в която детайлно е описан целия случай с измамата, която е направена:














Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ