Левски и Валери Божинов са в много деликатни отношения, след като нападателят бе уведомен, че новият треньор Петър Хубчев няма да разчита на него, разбра БЛИЦ.  

Футболистът има договор със „синия” клуб за още една година, а неговата месечна заплата е 15 000 евро. За да прекрати контракта си, Валери  Божинов е настоял да получи половината от годишното си финансово възнаграждение – т.е. 6 заплати.

Силният човек на „Герена” Павел Колев обаче е заявил на нападателя, че може да му преведат максимум две или три заплати.

Това не удовлетворява Божинов и поне на този етап двете страни не могат да стигнат до споразумение.

Валери много внимателно е прегледал всичките клаузи в договора си и се стреми да не го наруши. В тази връзка той е поискал писмено разрешение от Левски да тренира в Ботев (Враца). „Сините” са изпълнили желанието му и в момента Божинов води подготовка с бившия си тим.
Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)
Божинов обаче чака от „Герена” да изпълнят по-голямото му желание...

Какво ще се случи оттук насетне, можем само да гадаем. Има много примери, най-вече в световния футбол, когато даден играч предпочита да си стои в клуба и да не играе, но да получава високата си заплата. Подобен е случаят с Гарет Бейл в Реал (Мадрид).

Ако Валери избере този вариант, на „Герена” ще им се объркат плановете с бюджета за заплатите, тъй като тази на Божинов е доста висока за родните стандарти.