ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Книгата „Пътят на таланта“, издадена от БФС, вече е на пазара. В тази връзка в БЛИЦ Live гостува главният методист на футболния ни съюз и немски възпитаник Лъчезар Димов, който е завършил известната Кьолнска треньорска школа. Именно той по идея на техническия директор на БФС Георги Иванов написва книгата, в която са описани много ценни стъпки за развитието на младите футболисти у нас. Книга, която може да се превърне в панацея за излизане от кризата на най-популярния спорт у нас и прогресирането му. Тя е буквар и учебник, в който има всичко за тренировъчния процес.  

30-годишният Лъчезар Димов разказа подробно как се е родила идеята за написването и как е реализирана книгата. Какво е основното съдържание в нея, как и къде ще бъде разпространена.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Идейният проект е на Георги Иванов. Книгата е написана така, че да бъде достъпна до много хора – не само до треньори, ръководители и футболисти. И всичко това благодарение на редакторите и коректорите на „Пътят на таланта“, на целия екип. Имахме разговори, срещи и дискусии с много наши клубове във връзка с детско-юношеския футбол.  В книгата са използвани източници от целия свят, които са 136 на брой. Има научни публикации с цел да бъдат проследени най-актуалните тенденции в европейския футбол.

В нея са налице QR-кодове, чрез които може да се достигне до видео, за да се наблюдават определен вид упражнения и занимания. Книгата е наръчник за всеки един треньор, но аз бих я препоръчал на всички млади футболисти. Както и за студенти от НСА, решили да специализират треньорската професия. Книгата обяснява всичко, каквото сме предприели за развитието на футбола в последната една година и какво ще последва в бъдеще. Пътят на всеки един талант не е еднопосочен, той има много посоки. За реализацията на изданието обиколихме доста държави – в Белгия, Унгария, Германия, Хърватия“, коментира Димов.

Главният методист разкри, че книгата вече е била в ръцете на легендарния френски треньор Арсен Венгер, който в момента е директор развитие на футбола в целия свят под егидата на ФИФА. 

"Всъщност, изготвили сме и книгата на английски език и тя скоро ще попадне и в други световноизвестни специалисти", уточни Лъчезар Димов. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Оператор: Калоян БАЛАБАНОВ
Монтаж: Антон ТОНЧЕВ