Стана известен кой е бразилският футболист от Гремио Баруери, който ЦСКА иска на всяка цена да привлече през зимния трансферен прозорец.
 
Сигурни източници разкриха пред БЛИЦ, че това е съименникът на един от асовете на Лудогорец – Марселиньо. Става въпрос за Марсело Жил Фернандо – Марселиньо (на долната снимка), който е един от водещите офанзивни играчи на втородивизионния бразилски клуб.
 
Роденият на 28 март 1990 година талант е юноша на бразилския елитен Коринтиас, а през първата половина на 2011 година е бил под наем в Мирасол. През лятото Марселиньо преминава в Гремио Баруери, където в 33 мача е отбелязал 9 гола.  Той е висок 176 сантиметра и се отличава с изключителна техника, демараж, точен пас и кинжален удар. Може да играе успешно като чист нападател и като офанзивен халф, а феновете на Гремио Баруери го определят като техничар от класа.

111_1.JPG
 
Ръководството на ЦСКА вече е влязло в контакт с шефовете на Гремио Баруери и се очаква финалните преговори да бъдат завършени в края на седмицата.
 
Ако всичко приключи благополучно, треньорският тандем на “червените” Димитър Пенев и Драголюб Симонович ще получи страхотен коледен подарък.
 
БЛИЦ още на 16 декември информира своите читатели, че се водят преговори за футболист от Гремио Баруери. Тогава написахме, че според непотвърдена информация в плановете на ЦСКА е Надсон или Джовани Аугесто. Днес обаче от сигурни източници научихме, че всъщност става въпрос за Марсело Жил Фернандо – Марселиньо. Нашите информатори добавиха, че Марселиньо е бил наблюдаван от скаут на ЦСКА още през април, когато футболистът е бил под наем Мирасол.