Новият селекционер на националния отбор по футбол ще стане известен в четвъртък (14 януари), а вариантите вече са ограничени до два. Членовете на Изпълкома на БФС ще изберат на горещия пост да застане Ясен Петров или Георги Донков, научи ексклузивно БЛИЦ. 

Считаният за основен фаворит Александър Димитров, който до декември миналата година водеше младежките национали, изненадващо е отпаднал от списъка на футболните ни шефове. 

Ясен Петров постигна отлични резултати по време на дългогодишния си престой в Китай. 52-годишният специалист натрупа огромен опит, като води и няколко български отбора, включително Левски. Именно това са големите му плюсове за поста национален селекционер на България. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Освен това Пловдивския Джанини в момента е без работа. 

Две години по-младият от него Георги Донков пък беше помощник на Петър Хубчев, при когото България постигна най-добрите резултати последните десетина години. Бившият нападател на Левски и ЦСКА познава отлично настоящите национали.

Кой от двамата ще поеме представителния тим на страната ни, ще разберем в четвъртък. Според източници на БЛИЦ обаче, шансовете на Ясен Петров са значително по-големи и най-вероятно той ще наследи Георги Дерменджиев на треньорския пост.

Агенция БЛИЦ по-рано през деня първа съобщи, че Петров е сред вариантите за нов национален селекционер.