"Ботев" (Пловдив) пребори "Левски" за подписа на таланта Станислав Дрянов, разбра БЛИЦ от сигурни източници.

Бившият играч на Черноморец е първият футболист, привлечен при "жълто-черните" след идването на новия треньор Любослав Пенев.

Договорът на Дрянов е за срок от 3 години. Юношеският национал, роден 1995 година, премина днес задължителните медицински прегледи, след което подписа с "Ботев".

Известният с прякора Рони офанзивен полузащитник пристига при "жълто-черните" по настояване на новия наставник Любослав Пенев, който го очаква при отбора на лагера в Австрия. Както е известно, Дрянов беше желан и от тандема Станимир Стоилов - Димитър Димитров, след като Херо отлично познава качествата му от съвместната им работа в Черноморец. След раздялата на бургаския специалист с "Ботев", Дрянов погледна към "Левски" и дори трябваше да се присъедини към подготовката на "сините" и на "Герена" да го представят за свое ново попълнение. От "Ботев" обаче са били по-настоятелни и в крайна сметка талантът предпочете да работи под крилото на националния селекционер.

Бившият играч на Черноморец беше с голяма заслуга за класирането на формацията на България до 19 години за Европейското в Унгария. Интерес към Дрянов проявяваше и Литекс, който привлече Милчо Ангелов от "акулите", но не успя да се пребори и за халфа с прякор Рони.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201406/20140606.xafvekvubz.jpg