Мачът между Витоша (Бистрица) и Левски ще се проведе на "Васил Левски". Това е крайното решение, съобщи главният мениджър на "тигрите" Костадин Ангелов пред БЛИЦ СПОРТ.

Както вече стана ясно, ръководството на Витоша обяви, че не желае да домакинства на Националния стадион, тъй като разходите са много по-големи от приходите, а и съоръжението в Бистрица е готово да приема агитките на Левски и ЦСКА. 

"Тигрите" дори заплашиха, че няма да излязат на терена срещу "сините" и са готови БФС да ги изхвърли от първенството, ако мачът не се играе на техния стадион.

Преди минути обаче ръководството на Витоша стигна до договорка с БФС. 

Winbet - на един клик разстояние! (18)

"Току-що се разбрахме, стигнахме до взаимен компромис. Сега ще играем на "Васил Левски", като получихме уверението на БФС, че следващите ни домакинства на Левски и ЦСКА, които са в графата "рискови", ще бъдат на нашия стадион в Бистрица", съобщи Костадин Ангелов пред БЛИЦ СПОРТ.

"Имахме сериозни намерения да бойкотираме срещата, като искам да се знае, че Левски въобще не беше страна. Всичко тръгва от един протокол на полицията, в който се посочва, че срещите с Левски и ЦСКА са рискови. Водихме дълги разговори с хората от БФС и в крайна сметка печели футбола. Ние винаги сме били в отлични отношение с всички, включително и с БФС", продължи главният мениджър на Витоша. 

"Не съм водил разговори с Левски. Те не са страна. Защото много хора могат да си помислят, че Левски е страна. Бойкотът беше в името на това да се играят мачовете в Бистрица. Сега правим компромис и ще ги приемем на "Васил Левски", но следващите ни домакинства ще бъдат на нашия стадион - независимо дали за първенството или за Купата на Българи", добави Ангелов.

Срещата между Витоша и Левски е в събота от 20:30 часа.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020