Славия осъществи трансферен удар, привличайки Даниел Златков само часове, след като от БФС се произнесоха по случая със защитника, който официално разтрогна договора си с Миньор (Перник). БЛИЦ научи от източниците си на "Овча Купел", че бранителят е провел разговор с боса на най-стария столичен клуб Венци Стефанов и двамата бързо се разбрали.

Златков имаше сериозна оферта от Локомотив (Пловдив), като дори административният директор на "смърфовете" Атанас Узунов обяви, че талантливият бранител ще заиграе на "Лаута". В крайна сметка обаче 22-годишният бивш младежки национал избра да продължи кариерата си в Славия. Не е изключено още в сряда Златков да проведе първа тренировка под ръководството на Мартин Кушев. Именно младият спец настоял пред Стефанов за привличането на бранителя, който се намира в добра форма. От началото на сезона Златков игра по 90 минути и при двете победи на Миньор - 1:0 над Видима-Раковски и 3:0 при гостуването на Светкавица. В срещата в Търговище бранителят дори вкара едно от попаденията.

Както е известно, БЛИЦ първи поднесе новината, че Миньор изпусна звездата си, който скъса с клуба от Перник заради няколко неизплатени заплати. Така Златков стана свободен агент и Славия го привлича без трансферна сума. На "Овча Купел" побързаха да прогнозират, че Венци Стефанов след време ще го пласира в европейски клуб, което прави много успешно през последните години с футболистите си. Златков поддържа форма с юношите на Пирин в родния си Благоевград, след като си събра багажа от Перник. /БЛИЦ