Стяуа прави и невъзможното да отмъкне нападателя на ЦСКА Жуниор Мораес, разбра БЛИЦ. Мениджърът Джовани Бекали, който е братовчед на боса на румънския гранд Джиджи Бекали, изгледа победата на "червените" с 6:1 в контрола срещу Сливнишки герой на стадион "Българска армия”. Футболният агент от доста време е в прекрасни отношения и с босовете на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов и работи по трансферите в Борисовата градина.

Стяуа опитва да привлече Жуниор Мораес под наем, като сделката се очаква да бъде осъществена до края на тази вечер, когато затваря трансферният прозорец. Ръководството на ЦСКА обаче продължава да упорства и да не иска да се раздели с нападателя, тъй като желанието на Милен Радуканов е той да остане до края на зимата.

Сагата с бразилеца се проточи цяло лято. Правата на футболиста бяха спрени от ФИФА допреди няколко дни. Причината беше съдебни битки между бившите му клубове Глория Бистрица и Металург Донецк. Именно заради спрените права Мораес не изигра нито един официален мач за ЦСКА, пропусна и двубоите със Стяуа в Лига Европа.

Преди няколко дни ФИФА разреши на Жуниор Мораес да се състезава и той беше картотекиран от ЦСКА в БФС. Това беше добре дошло за Стяуа, откъдето отдавна твърдяха, че ще привлекат Мораес под наем, след като той първо получи права и бъде картотекиран от българския клуб.

БЛИЦ първи писа още на 16 юни, когато Мораес беше пред трансфер в ЦСКА, че той ще дойде, за да бъде картотекиран като футболист на тима, след което ще премине в Стяуа като преотстъпен. Самият футболист през цялото време също твърдеше, че иска да играе единствено за румънския отбор, но документални спънки му пречеха да бъде привлечен директно от Стяуа./БЛИЦ