И в момента продължава гласуването за нов президент на БФС. Събитието започна сутринта малко след 10:00 часа. Половин час след това пред сградата на хотела се появиха Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които са двама от кандидатите. Те обаче не бяха допуснати с обяснението, че трябва да се върнат към 12:15 часа.

Камерата на БЛИЦ TV улови скандалите около старта на конгреса с идването на Любослав Пенев и суматохата около влизането му в хотела. След това конгресът бе открит с българския химн и редица изказвания на Борислав Михайлов, министъра на спорта Красен Кралев, шефа на немския футболен съюз и вицепрезидент на УЕФА, Атанас Фурнаджиев и други.

Любослав Пенев поиска право на изказване и изведнъж заяви: "Напускаме залата, ние не участваме в уредени мачове". Минути след това обаче на излизане от хотела на въпрос, оттегля ли кандидатурата си, Пенев отговори: "Не, не, ще видите какво ще се случи."

Малко след това медиите бяха помолени да излязат и започнаха изказванията на представители на различни клубове. А малко по-късно започна и гласуването.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Оператор: Съйко Съев