Талантът на „белите“ Мартин Сораков наказа грешка на вратаря на Лудогорец Симон Слуга, миг след появата си на терена. Попадението на младока пречупи полета на „орлите“ и донесе историческа победа на новака Крумовград в Ефбет лига с 3:1.

Отборът от малкото родопско градче се изправи срещу 12-кратния шампион на България без страх и го изненада с изключително агресивна игра. Момчетата на Неманя Миланович започнаха срещата с добри комбинации, които доведоха до бързи два гола.

Пристигналият от Берое Серкан Юсеин и съотборниците му Димитър Тонев и Александър Колев застрашаваха многократно отбраната на „орлите“ и бе въпрос на време да отбележат. И голът не закъсня.

Капитанът в този мач Божидар Кацаров се разписа след великолепно центриране от корнер на Серкан Юсеин. Шокираните играчи на Лудогорец се опитаха да изравнят, но бяха попарени от Колев с втори гол. Новите попълнения в състава оправдаха напълно очакванията към тях.

Изнервеният Петев вдигна играчите си и те реагираха като ужилени. Националът на България Доминик Янков отбеляза страхотен гол от дъгата на наказателното поле, а минути по-късно съдията Никола Попов даде край на първото полувреме.

Втората част започна с няколко рокади в тима от Разград. Лидерът на отбора Кирил Десподов, Видал и Хайстер замениха Неделев, Нашименто и Терзиев, които не се представиха убедително, въпреки полученото доверие.

Кулминацията настъпи в 68-ата минута, когато след неточност на Слуга, топката попадна в краката на Сораков, който бе на точното място за да прониже вратата му. Радостта на Мартин бе толкова силна, че той повтори патента на суперзвездата на Ливърпул Диого Жота, заедно със съотборника си Бисер Бонев. Двете момчета седнаха на тревата, кръстосаха крака и имитираха игра на Плейстейшън. Публиката изригна мощно и награди с бурни аплодисменти младежките национали.

„Орлите“ се опитаха да полетят, но вече бе твърде късно. Вратарят Янко Георгиев се намеси ключово на няколко пъти и спаси бомбените шутове на Десподов и компания.

Многобройната публика си тръгна усмихната и удовлетворена от сензационната победа на своите любимци. Със своя успех Крумовград оглави класирането и се превърна в поредния дебютант в професионалния футбол, изненадал шампиона в първия кръг.
Мартин Сораков, БЛИЦ Спорт