Авторът на победния гол за Литекс срещу ЦСКА Герасим Заков обясни, че не се смята за герой, независимо, че заби ценното попадение за 1:0 в последните секунди на дербито. "Просто имах късмет. Бях на точното място и се възползвах в ситуацията,но определено заслуга за успеха имат всички момчета. Играхме много сплотено като отбор, създадохме и други ситуации и логиката бе да спечелим. Падна голяма битка и тичане, все пак това не е обикновен мач и всеки се раздаде докрай. Трите точки бяха много важни.

Супер се чувствам, отлично се разбирам със съотборниците си, с треньорите и съм много доволен, че избрах да продължа кариерата си тук, заяви нападателят, който е юноша на “армейския” клуб. - Знаехме как ще играят ЦСКА. Имахме превъзходство още от началото, мисля, че ги надиграхме по категоричен начин. Хубаво е, че започваме сезона с такава победа. Тепърва обаче ще набираме скорост и ще играем по-добре."
Любопитно е, че Заков бележи срещу "червените" вече за трети път с екипа на друг отбор. Освен с Литекс, нападателят е вкарвал гол на ЦСКА и като играч на Видима-Раковски и Берое.