ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори пред медиите преди днешната открита тренировка на отбора. Той призна, че е запознат със селекцията на тима, но няма право да я коментира.

„Запознат съм със селекцията, но няма да коментирам спекулации. Не смятам, че съм най-точният човек, който да говори за това. Освобождаването на Браян Морено е решение на клуба и аз съм част от него. Има история преди това, за която не мога да дам подробности“, заяви Ел Маестро.

„Всеки, който е достатъчно добър според мен, ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Юрген Матай ще тренира с нас днес. Предпазливи сме с него. Ако всичко е наред, ще запише първи минути в контролите. Планът ни е да преотстъпим под наем Александров, Букчов и Бисмарк Чарлз. Относно Туфегджич търсим решение, което да удовлетворява и двете страни. За момента тренира с нас“, допълни треньорът на ЦСКА.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Моите отбори винаги са много добре подготвени в кондиционно отношение. Аз започвам да работя тактически възможно най-рано. Днес ще работим за владението на топката, в четвъртък за пресата. Имаме шест седмици да се подготвим. Дано да успеем в битката за титлата тази година. Може би психическата издръжливост ще е по-важна. Лудогорец вече е свикнал да играе в такъв ритъм. Може да се получат контузии. Не знам дали е положително за нас, или не продължаването на Лудогорец в Европа. Има предимства и недостатъци“, каза още наставникът, чието истинско име е Нестор Йевтич.

Ел Маестро се пошегува на въпрос с кого не би искал да се разделя: "С треньора",  а после продължи:  „Всеки отбор има група от основни играчи. В нашия случай е също така. Има група от 8-9, които играят всеки един мач. Не искаме да се разделяме с тях и да градим отбора около тях.

"Почитател съм на западноевропейската система за провеждане на първенството. В Германия вариантът е най-оптимален. Със 7-8 дни почивка и 10 дни подготовка. Всичко това е свързано с инфраструктурата и терените. Тази година времето е по-добро и можеше да започнем по-рано“, каза още Ел Маестро относно формата на първенството и много дългата зимна пауза между двата му дяла.