ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец приема ЦСКА в едно от големите дербита на българския футбол през последните години. Двубоят на „Хювефарма Арена“ ще започне в 21:15 часа.

Треньорите на двата отбора Ивайло Петев и Нестор Ел Маестро за първи път ще се изправят един срещу друг. Ел Маестро преди две седмици се завърна начело на „армейците“ и до момента няма постигната победа – загуба от Сепси и равенство със Славия.

Англичанинът със сръбски произход не може да се похвали и с успех над Лудогорец при първия си престой начело на „червените“. Срещу „орлите“ той има загуба и равенство. През есента на 2018 г. претърпя поражение с 0:1 в Разград след гол на Вандерсон.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Срещата на „Българска армия“ завърши при резултат 1:1. Клаудиу Кешерю даде аванс на гостите, а Кирил Десподов изравни за ЦСКА. Срещата се помни с поведението на Нестор Ел Маестро, който падна на колене край тъчлинията, за да изрази несъгласието си с малкото допълнително време, дадено от съдията Николай Йорданов. Тогава „армейците“ бяха с човек повече на терена след червения картон на Сисиньо и се надяваха на повече от показаните на табелката 2 минути, за да опитат да стигнат до победата.

Интересното е, че Нестор Ел Маестро няма победа в голямо дерби в България. Срещу Левски той претърпя загуба с 0:1 в единствения си мач срещу „сините“.

Ивайло Петев от своя страна няма шампионатна загуба от ЦСКА като треньор на Лудогорец. Балансът му за първенство срещу „червените“ е 3 победи и 3 равенства. Един от тези успехи беше шампионски. На 23 май 2012 година Мирослав Иванов от фаул реализира единствения гол за 1:0 в Разград в последния кръг, с което „орлите“ спечелиха първата си шампионска титла.

Трябва да се отбележи, че Петев има и загуба от ЦСКА в качеството си на треньор на Лудогорец. На 31 октомври 2012 г. той претърпява домакинско поражение с 1:2 от „армейците“ в мач за купата на България. На реванша разградчани печелят с 1:0 на „Българска армия“, но отпадат заради невалидното вече правило за повече отбелязани голове на чужд терен.

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА

Днес от 21:15 часа по Диема Спорт
Разград, „Фхювефарма Арена“
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Падт, Витри, Сундберг, Русо, Сон, Нареси, Пьотровски, Д. Янков, Десподов, Текпетей, Руан
Контузени: Групер, Недялков, Диниш Алмейда, Квадво Дуа
Наказани: няма

ЦСКА: Бусато, Кордоба, Кох, Хр. Петров, Турицов, Вион, Линдсет, Санянг, Хайнц, Назон, Фаетон
Контузени: Матай, Де Нойер, Морено, Чарлс, Махмутович, Юга, Асприля
Наказани: няма

Баланс: 38 мача, 18 победи за Лудогорец, 15 равенства, 3 победи за ЦСКА, г.р. 48:22

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!