ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори за завръщането си при "червените" и разкри дали би искал в тима да бъдат привлечени още нови попълнения. Сърбинът коментира какво се случва с Майкъл Естрада и посочи проблемите преди дербито срещу Лудогорец тази неделя в Разград. Според неговата философия всичко в тима трябва да се промени.

"Със сигурност нямахме оптималния старт на сезона. Това ще прозвучи като извинение, а аз не искам да бъде така. Но мисля, че заради малкото време между края на миналия сезон и началото на този можеше да се подготвим и по-добре в паузата. Истината е, че подготовката и работата, която отборът е свършил през юли месец, очевидно се отразява на старта на сезона. И това е видно от резултатите. Не мисля, че проблем са качествата на новите попълнения, защото виждам, че те са силни играчи. Вярвам, че клубът е свършил добра работа на трансферния пазар с новите попълнения, в които не съм бил замесен. На всички тези футболисти ще им е нужно време за адаптация към начина на живот в България и стила на игра тук. Когато това се случи, съм убеден, че ще имаме сериозна роля през този сезон", сподели пред "Диема Спорт" Ел Маестро, който замени Саша Илич на треньорския пост.

"Откакто съм в ЦСКА, постоянно получавам този въпрос. Аз не работя по този начин. Не се нуждая от нищо в момента. Смятам, че моята роля е да работя с отбора и играчите, които са налични. Да се адаптирам към текущата ситуация. Имаме контузени играчи и по-малко опции. И със сигурност недостатъчно попадения. Можем да купим двама нови нападатели. Но тогава клубът може да се запита: „Каква е ролята на треньора?“. Задължението да изстисквам максимума от наличните футболисти е напълно мое", отговори сърбинът на въпроса дали тимът има нужда от още нови попълнения.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Всички работим усилено, за да може той да подобри своята физическа подготовка. Той е футболист със страхотна визитка. Ако успее да достигне игровата си форма, ще ни бъде от голяма полза. Естрада има по-различен профил и стил на игра в сравнение с това, което Назон и Фаетон носят. Той е реализатор, типичен таран. И може точно това, от което се нуждаем в предни позиции в момента", сподели Ел Маестро за еквадорския нападател Майкъл Естрада.

"Звучи сякаш питате какво трябва да се промени в самия клуб, а смятам, че той е организиран добре. На терена се нуждаем от промяна в почти всеки аспект. От моята гледна точка всичко трябва да се промени. Искам отборът да приеме моята идентичност и философия. Това е дълъг процес. Подобряваме се с всеки изминал ден и всяка тренировка. Видно е, че се нуждаем от повече динамика. И генерално, но и заради стила на игра, който искам да практикуваме. Желая да се защитаваме агресивно и високо по терена. А напред да атакуваме вертикално, директно, зад отбраната на съперника. С доста повече динамика и по-често. Това не е задължително да означава повече изминати километри от футболистите, но по-интензивно движение от тях. Работим върху това сериозно", каза сърбинът какво очаква да се промени в тима.

"Ако можех да избирам, бих искал повече време за подготовка с отбора. А и още малко време, за да може някои от ключовите ни играчи да се възстановят от травмите си. Имаме четирима контузени футболисти, които биха били в стартовия състав срещу Лудогорец в Разград. А това се явява голям проблем. Разбира се, имаме опции, които да запълнят тези празнини, но с пълен състав щях да съм изцяло удовлетворен", коментира наставникът на "армейците" предстоящото дерби с "орлите".

"На мен лично напрежението изобщо не ми влияе. Винаги съм имал много изолиран и дистанциран начин на живот, който мисля, че ми подхожда. Ежедневието ми извън Панчарево е изключително скучно и почти нищо не ме афектира дали в позитивен или негативен план. Съветвам и футболистите ми да живеят така, но те са други хора и характери и няма как да го направят. Напрежението, което носи всеки играч на ЦСКА, прави този клуб толкова специален. Футболистите са наясно с тази тежест и мисля, че са достатъчно силни, за да се справят с нея, завърши Ел Маестро.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!