Ненужният в ЦСКА Здравко Лазаров е пред завръщане в Славия, научи БЛИЦ. Както е известно, Електричката е твърда резерва на "Армията" и не попада в сметките на треньора Любослав Пенев за следващия сезон.

Поради тази причина Лазаров е проучил варианта за ново завръщане на "Овча Купел", където възнамерява да порита поне още година. 33-годишният нападател бе в Славия през есента на 2007-а, след което премина в руския Шинник. След кратък престой в тима от Ярославъл Електричката избра ЦСКА, приемайки офертата на Александър Томов, въпреки че имаше предложение и от боса на "белите" Венци Стефанов. На "Армията" обаче бившият национал така и не успя да се наложи, като дълго време се възстановяваше от операция на разкъсани коленни връзки.

БЛИЦ научи, че Лазаров е склонен отново да облече екипа на най-стария столичен клуб, но само при едно условие - "белите" да разрешат проблема му с Ерджийеспор. Както е известно, турският клуб чака 300 000 долара неустойка от Електричката за неправомерно разтрогнат договор. Босът на Славия Венци Стефанов обаче едва ли ще клекне пред искането на Лазаров.

Новият треньор на "белите" Вили Вуцов вече споделил, че Електричката ще му е полезен за атаката на челно място, което да класира Славия в Лига Европа. Вуцов настоява също така и за привличането на капитана на Спартак (Варна) Боян Илиев, който беше взел и в Левски преди няколко месеца.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ