Бетинг компанията ELITBET е в напреднали преговори с Аматьорската футболна лига за спонсорство на Трета лига. Ако сделката бъде финализирана, по всяка вероятност от новия сезон Лигата ще носи името ELITBET Трета лига, като съответно четирите лиги ще са с имена ELITBET Югозападна Трета лига, ELITBET Северозападна Трета лига, ELITBET Североизточна Трета лига, ELITBET Югоизточна Трета лига.

Така за първи път Трета лига ще има свой официален спонсор, който видя големия потенциал на първенството и реши да инвестира в него. Тази сделка обещава приходи и подкрепа за аматьорския футбол в страната и по-конкретно за третото ниво на българския шампионат.

Очаква се партньорството да доведе и до по-мащабна разпознаваемост за лигата, по-голяма активност на феновете в социалните мрежи и до още повече подкрепа по стадионите за тимовете от третия ешелон. Клубовете пък ще имат и своите възможности да получат финансови постъпления вследствие на партньорството.

Новината беше потвърдена от двете страни пред Blitz.bg, като се очаква съвсем скоро партньорството да бъде обявено на представителите на клубовете по зони, а впоследствие и публично. Според информацията окончателното споразумение ще бъде подписано до края на юли – преди старта на двубоите в Трета лига в началото на август.

Футболните почитатели из страната вече очакват с нетърпение новия сезон 2024/25 в Трета лига, който обещава да бъде още по-динамичен и вълнуващ с подкрепата на ELITBET!

Основана през 2001 г., компанията ELITBET се превърна в най-голямата национална мрежа от игрални зали из цяла България.

В стремежа си да създаде революционна платформа за онлайн игри, компанията официално стартира на ELITBET. през май 2023 г. Оттогава зелено-черните цветове на сайта се превърнаха в емблематични за стотици хиляди потребители.