Китайският елитен Тянжин Теда проявява сериозен интерес към нападател на националния ни отбор. Сайтът news.ifeng.com съобщи, че воденият от легендарния холандец Ари Хаан отбор ще се подсили с някой измежду Ивелин Попов, Цветан Генков и Димитър Рангелов.

Първият обаче наскоро беше закупен от Газиантепспор. Първоначално турският клуб взе Попето под наем от Литекс, но двата отбора се споразумяха за продажбата му и той стана собственост на тима от Газиантеп. Правата на Генков пък държи Динамо (Москва). Руснаците обаче не дават шанс за изява на нападателя, който през последните месеци бе преотстъпен в Локомотив (Сф). За Генков се разбра, че е желан и от родния ЦСКА, но не е изключено именно той да премине в Тянжин Теда. В Китай се състезава бившият му съотборник при "железничарите" Мартин Камбуров, който през лятото премина в Далиен. Рангелов е собственост на Борусия (Дортмунд), а в момента играе като преотстъпен в израелския Макаби (Тел Авив).

Тянжин Теда се представи успешно през последния сезон в Китай, завършвайки на второто място. Селекцията на 62-годишния Ари Хаан се стяга за участие в Шампионската лига на Азия. Желанието на холандския спец е на всяка цена да бъде привлечен нов нападател, с което да се засили конкуренцията в атака. В предни позиции Хаан разчита на аржентинеца Лусиано Олгуин и китаеца Ю Дабао, които вкараха по 6 попадения през последния сезон в шампионата. Нигериецът Алфред Емоефе пък успя да реализира само 1 гол. /БЛИЦ

2.jpg