Елитната юношеска група до 17 години ще поднови първенството си в първата седмица на август - на 2-и и на 3-и, обявиха днес от БФС. През новото първенство в групата основен набор ще бъде 1998, а в края на сезона България е домакин на Европейското първенство за тази възраст.

Поради тази причина през есенния дял на първенството ще се изиграят 21 кръга, а останалите девет през пролетта. 16 отбора би трябвало да участват в групата на 17-годишните, а в края на седмицата трябва да станат ясни и новите членове на групата. За две места ще спорят Ботев (Враца), Дунав 2010 (Русе), Локомотив (София) и Несебър. Упорито се говори, че без квалификации в групата ще бъде вкаран отборът на ДИТ Спорт (София), но дали слухът ще се окаже вярно, ще се разбере през следващия месец.

Поне за момента няма отбор от завършилия сезон, който да е дал индикации, че ще се откаже от участие и ще освободи място. Европейското първенство за юноши до 17 години ще се проведе през месец май 2015-а година и ще бъде първото с 16 отбора.

Домакини са стадионите в Бургас, Несебър, Созопол, Сливен, Стара Загора и три на територията на Пловдивска област, като сигурен е само този в квартал Коматево, база на Ботев (Пловдив). Финалът ще се играе на стадион Лазур в Бургас, който отдавна е утвърден от УЕФА.