Капитанът на "Ботев" (Враца) Петър Альошев напуска отбора и най-вероятно ще продължи кариерата си в чужбина. Емблематичният играч на врачанския клуб има клауза в договора си, изтичащ на 30 юни 2014 г., която му позволява да разтрогне контракта си по взаимно съгласие.

Най-добрият играч на ботевци през есенния полусезон е уведомил коректно за намерението си ръководството. Централният защитник сам урежда трансфера си зад граница, тъй като в момента е без мениджър.

„Каквото можах, дадох за "Ботев". През есенния полусезон аз и съотборниците ми направихме компромис и се съгласихме да ни намалят значително заплатите в името на клуба. Очаквам до десетина дни да стане ясно бъдещето ми”, заяви за „Конкурент” бранителят, който бележи и често попадения. Именно Альошев вкара първия гол за "Ботев" (Враца) при завръщането на отбора в "А" група.

Той е сред тези футболисти на тима, които изнесоха тежките битки в трета и втора дивизия по пътя към завръщането в „А” група. Той стана европейски вицешампион с България при аматьорите през 2007 г.