Бившият голмайстор на Левски Емил Ангелов основа футболна академия в Хасково, която кръсти "Червените дяволи". В школата за момента тренират отбори от три набора, като амбицията е още деца в града да се запалят по футбола.

Както е известно, Бабангида е треньор и на мъжкия отбор на Хасково, подвизаващ се в четвърта дивизия. Воденият от Емил Ангелов тим стартира отлично новия сезон. В "А" ОФГ-Хасково момчетата на Бабангида първо прегазиха съгражданите си от Асти с 8:0, след което надвиха с 2:1 Герганин извор (Бисер).

На новия терен на стадион "Хасково" "червено-белите", които бяха символичните домакини срещу Асти, откриха резултата в 12-ата минута с гол на нападателя Джан Халим, пише Xnews.bg. След него Сеит Сабат заби още две попадения до края на първото полувреме - 3:0.

През второто Джан прибави към головата си сметка още три гола. В края на второто полувреме бившият съотборник на Емил Ангелов в Берое - Владимир Зафиров, добави две попадения, за да оформи крайното 8:0. 

В същото време градският съперник АФК Хасково пък се подсили с друг бивш играч на Берое - Дончо Атанасов, известен с прякора Марадончо. 

В Хасково с нетърпение очакват градското дерби между двата тима. Отборът на Бабангида ще се изправи срещу АФК Хасково в десетия кръг. 

Кадри Xnews.bg: