Бившият депутат Емил Димитров направи разкрития за изгонването на големите букмейкърски компании от България. Бившият кмет на Етрополе беше гост в Aктуалнo студио „Дерби“ с водещ Георги Симеонов.
 
„Имах предложение към правителството на ГЕРБ да направим така, че част от изтичащите от България около 1 милиард лева от залози да се връща обратно в страната и да се дава като спонсорство на спорта. Да се изчисли какви печалби носят залозите на мачовете на „Левски“, ЦСКА, Лудогорец и част от тях да отиде за клубовете, а друга да се инвестира в детско-юношеските школи“, коментира Димитров.
 
„Идеята ми бе открадната и опорочена от Симеон Дянков. Моето предложение беше да се улесни регистрацията на големите букмейкъри, а не да се изгонят от страната. Букмейкър не е мръсна дума. Те спонсорират редица големи клубове в Европа. Дянков каза "добре" и после направи това, което всички видяха. Изгони легалните букмейкъри. Сега се залага в някакви краища на света и "черното тото" в България процъфтява“, допълни бившият депутат.
 
„Масово се уреждат мачове в България и това могат да ви го кажат и семкаджийте пред стадиона. Този факт е очевиден. Даже имаше питане към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов защо не се взимат мерки да се разбие черното тото, защото хората ще си помислят, че управляващите го покровителстват. А те хванаха да разпитват Христо Стоичков. Човек, който го познават в целия свят и всички знаят, че никой не може да го манипулира на тази тема", обяви Емил Димитров.