Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Депутатът и лидер на Инициативния комитет за възраждането на ЦСКА Емил Димитров коментира запорираните акции на клуба. Новината първа съобщи агенция БЛИЦ още в неделя (19 август) в 21:57 часа. По-късно днес информацията беше потвърдена чрез официално писмо от “Пепаз трейдинг корпорейшън”, която е запорирала акциите на “червените”. Зад компанията стои украинецът Константин Жеваго, който все още чака малко над 500 хиляди евро. Сума, която той даде през 2008 година като вноска за бъдеща покупка на ЦСКА и металургичния завод “Кремиковци”. Сделката обаче не се осъществи, но “Титан” така и не върна парите на Жеваго. Ето какво коментира Емил Димитров:

“Лошото е, че се запознах днес с това писмо. Нямах представа преди това, научих го днес. Сумата като сума не е притеснителна, притеснително е, че излизат нови неща, които до сега не сме ги знаели. Ние заявихме, че осигуряваме пари за издръжка, а не за стари задължения. Ако това е проблемът, тази сума ще бъде изчистена. Въпросът е да не излизат други такива. Обади ми се господин Борисов, увери ме, че акциите са си при него и не е вярна тази информация. Явно трябва да се работи с документи. Налага се да разберем каква е финансовата и юридическа картина в ЦСКА. Днес ще имам среща, надявам се, че ще имаме достъп до документите”, заяви Емил Димитров пред Канал 3.

“Нека не коментираме повече, докато не видим каква е картинката. Новата структура утре ще подаде документи за регистрация на акционерното дружество. Докато тече този срок – 7-10 дни, трябва да се изчистят всички неща, да сме наясно с финансовото състояние на ЦСКА. Най-оптимистично срокът за постъпване на пари в клуба беше средата-края на септември. Но с днешната ситуация става...нека не даваме срокове, за да сме наясно каква е ситуацията в момента”, допълни депутатът./БЛИЦ