Членът на Изпълкома Емил Костадинов, който е отговорник и за младежкия национален отбор, коментира пред БЛИЦ възникналия проблем с централния защитник на ЦСКА Иван Иванов. Бранителят не се яви на лагер-сбора за предстоящите мачове с Казахстан и Швеция с оправданието, че е контузен.
“Иван постъпи крайно непрофесионално спрямо младежкия национален отбор на България. Даже бих казал, подходи глупаво. Всички сме в неведение около неговата травма. Щом е контузен, той е длъжен да дойде на лагера и да бъде прегледан, за да се установи степента на травмата. Така правят навсякъде по света, както и в мъжкия ни национален отбор. Има десетки примери, когато играчи се връщат от чужбина с издадени лекарски диагнози, след което отново минават прегледи у нас”, заяви Костадинов пред БЛИЦ.
“Аз чакам обяснение от Иван Иванов за постъпката му. В случая ЦСКА няма никаква вина. Ако има виновен, това е играчът. Футболните му качества са безспорни, но явно не и чисто човешките”, завърши Екзекутора на “петлите”./БЛИЦ