Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов потвърди новината на БЛИЦ, че Ясен Петров е новият национален селекционер на България. Днес Изпълкомът на централата заседава над 3 часа, след което от ръководството дадоха пресконференция. 

"Имаше предложения за други селекционери, но в крайна сметка се спряхме на Ясен Петров. Четох в медиите, че Венци Стефанов е предложил това. Той не знаеше нищо за това. Аз предложих Ясен Петров да е национален селекционер. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Георги Донков също беше мой вариант. Имаше предложение и Георги Дерменджиев да остане. От трите кандидатури мисля, че Ясен Петров има по-голям опит като старши треньор. Бил е в чужбина, има опит. Поставихме му за цел да обнови отбора. Водещото не са парите, а резултатите и изграждането на един боеспособен отбор. Резултатите през последната година не бяха такива, каквито ни се искаше да бъдат", каза легендата на българския футбол.

"Александър Димитров сам отказа да застане начело на тима. Изтъкна лични причини и оттегли кандидатурата си", каза Костадинов по адрес на едно от най-спряганите имена за поста.