Емил Костадинов коментира представянето на ЦСКА, както и още актуални теми в българския футбол. Легендата се завърна в клуба преди няколко дни, а в събота “червените” показаха променено лице и победиха Локомотив в Пловдив с 2:0.

Костадинов коментира публичната атака на Иван Бандаловски, който вчера изригна по адрес на вече бившия треньор Миодраг Йешич: “Това интервю повече няма да се повтори. За мен не е правилно, въпреки че всеки има право на мнение. Но един футболист не трябва да споделя такива неща. Наистина имаше оплаквания от страна на играчите, но това трябва да си остане в кухнята, никой не трябва да знае това нещо.”

"Идеята ми е да помогна на ЦСКА с каквото мога. Собствениците няма да се бъркат в спортно-техническата работа. С Паро Никодимов ще направим така, че всеки в клуба да работи за каузата "ЦСКА". Една година гледах отстрани и забелязах, че имаше хора, които влияеха на мнението на собствениците. В ЦСКА не трябва да се прехвърля отговорността от един на друг. Всички заедно трябва да решаваме кое е най-добро. Критикувал съм преди, че клубът няма визия за бъдещето, но вече започна да се работи. Ще има специална програма за треньорите в школата, която те ще трябва да следват. Футболистите трябва да бъдат много по-сериозни и да не се оправдават за щяло и нещяло. В ЦСКА ще има строги правила. Целта ни е да привличаме футболисти, които имат манталитета на победители. За да има успехи ЦСКА на първо място феновете трябва да се обединят и ги призовавам за това. В последната една година не виждам феновете да са обединени около каузата ЦСКА. Второ - футболистите трябва да разберат, че ЦСКА е клуб номер едно в България и трябва да се раздават във всяка тренировка и всеки мач. Тогава ще има успехи. Искрено се надявам още в следващия мач да имаме подкрепа от феновете. Хубаво е, че се върнахме на нашия стадион. “Армията” е място, на което всеки футболист желае да играе. Дано стадионът да продължи да се реновира още повече. Да стане един европейски стадион”, допълни Екзекутора на “петлите” пред БиТиВи.

Емил Костадинов коментира и предстоящия конгрес на БФС: “Позицията на ЦСКА ще бъде за по-добро бъдеще на българския футбол. Опонент на Боби Михайлов ли?! Засега не виждам такъв, мисля, че той си върши добре работата. Много неща се преекспонират по медиите, но това в България е нещо нормално. Трябва да спре оплакването от съдиите, това трябва да се промени. Не е нормално, когато един отбор загуби, треньорът да излезе и да нападне съдията. Естествено, че оправдавам наказанието на Ахмед Ахмед. Така ще бъде за всеки, който сгреши.”

“Тези два мача са много важни за нашето бъдеще и за класирането. Дано Любо да подобри още настроението в отбора и да можем да победим. Групата е много тежка, ще имаме проблеми, но в крайна сметка имаме шансове, а това е много важно”, каза Костадинов за предстоящите два мача на националния отбор. Той отговори и защо няма футболист от ЦСКА в “А” тима: “За съжаление няма достоен за националния отбор. Това, което показахме в последните три мача, не беше много добро. Без футболист на ЦСКА няма бъдеще за националния отбор.”/БЛИЦ