Вратарят на Славия Емил Петров се надява той и съотборниците му да изиграят силен сезон и да изкачат най-стария столичен клуб колкото се може по-нагоре в класирането в "А" група.

"С Мартин Кушев сме добри приятели, но това остава на заден план. Отношенията ни се промениха, след като той стана старши треньор. В Славия сме, за да вършим работа. Добрите отношения допринасят в процеса на тренировките", коментира Емил Петров, който заедно с Мартин Кушев и Богомил Дяков дадоха пресконференция преди началото на сезона.

Наставникът на Славия заяви, че в предстоящото първенство "белите" ще играят за победа във всеки мач. Както е известно, в първия кръг на "А" група избраниците на Кушев гостуват на "Левски". Срещата на "Герена" е на 8 август (понеделник).

"Във всеки двубой ще играем за победа. Опитвам се да науча момчетата, че в мачове като този с "Левски" трябва да се печелят точки. Тези дербита са най-добри за игра. За извинения няма как да говорим. Целите ни са да завършим в челната тройка", заяви Мартин Кушев.

"Имаме добър отбор. Привлякохме 5-6 нови попълнения и изиграхме доста контроли. Натрупахме игрова практика. Завръщането на Галин Иванов ще вдигне класата на тима. Заради 100-годишнината на клуба трябва да се постараем през този сезон да вземем максималното и се надявам да влезем в тройката. За момента нещата при нас се развиват добре, но това не значи, че няма какво да изчистваме в играта си. Трябва да има дисциплина, уважение към клуба и съотборниците", каза още Кушев.