Треньорът на Хасково Емил Велев е останал доволен от изявите на Орхан Акташ в контролата с Акжайк, спечелена с 3:1. БЛИЦ разбра, че на турчина с германски паспорт ще бъде предложен договор и се очаква той да остане за постоянно в отбора.

20-годишният Акташ за последно е играл в шведския Хускварна. Коронната му позиция е ляв бек, но също така може да се подвизава като ляв халф или дефанзивен. Акташ е юноша на Борусия (Мьонхенгладбах). Защитникът е преминал през всички младежки формации на немския тим. За малко Орхан е носил фланелката и на турския Денизлиспор.
 
БЛИЦ вече съобщи, че на израелеца Мансур Амаш няма да бъде предложен договор.

Емил Велев и футболистите му се прибират днес от Турция, където Хасково изигра 5 контроли. Последният в "А" група победи вчера Акжайк с 3:1, а преди това взе успех и срещу друг тим от Казахстан - Кайсар. Избраниците на Емил Велев направиха две равенства - 1:1 срещу руския Газовик и грузинския Сабуртало, както и загуба с 1:3 от Металург (Донецк).

Пропадна вариантът за още една контрола срещу водения от Станимир Стоилов Астана (Казахстан). Свободната дата бе на 13 февруари, рожденият ден на Мъри, но заради невъзможност да се презаверят билетите за връщането на хасковлии в България за друга дата това няма да се случи. "Червено-белите" ще представят официално новия си отбор на 14 февруари, когато е последната контрола от подготовката - срещу втородивизионния "Ботев" (Гълъбово).

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015