Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев обмисля възможността да направи оферта на Николай Божов. Таранът в момента е без отбор, след като още преди края на сезона беше освободен от Славия.
 
Кокала беше треньор на “белите” през сезон 2010/11, когато таранът реализира 10 гола за 27 мача в “А” група. Ако се съгласи да премине на “Лаута” Божов ще излезе на “железничарите” без пари, пише “Тема Спорт”.
 
Нападателят е гласен за заместник на Базил де Карвальо. Сенегалецът обяви, че иска да напусне, тъй като съпругата му чака дете. Освен това той вече разлежда оферти от френски и белгийски отбори.
 
В средата на пролетния полусезон треньорът на Славия Мартин Кушев реши, че повече няма да разчита на Николай Божов. След това 35-годишният нападател написа писмо до медиите, в което нарече бившия си съотборник “треньорче” и го обвини, че искал от играчите да му съберат 6000 лв, които дал на съдията при гостуването на Калиакра. Случаят беше даден от БФС на прокуратурата, а Божов се отметна от думите си.