Опитният вратар Христо Иванов се очаква да продължи кариерата си в Оборище (Панагюрище), след като вчера разтрогна договора си с Монтана. Треньор във втородивизионния тим е Емил Велев, който познава добре неговите качества от времето, когато работиха заедно на стадион "Огоста".

Кокала вече привлече бившия защитник на монтанци Раиф Мурадов. Освен от Оборище Христо Иванов е получил още няколко оферти и тази седмица трябва да реши коя да избере. Панагюрци обаче са фаворит за подписа му. Иванов изненадващо се оказа ненужен на стадион "Огоста".

Стражът се очаква да е десетото ново попълнени в Оборище. Досега бяха привлечени вратарят Иван Иванов от Ботев (Враца), Раиф Мурадов от Монтана, Любомир Гуцев от Царско село, Ели Маркес от Банско, Антонио Цанков от Пирин (Гоце Делчев), Георги Нетов от Лудогорец II, Светослав Читаков от Дунав (Русе), Кристиян Иванов от Хебър (Пазарджик) и Димитър Алексиев, играл за последно в Локомотив (Горна Оряховица).

Днес Оборище ще изиграе втората си контрола от зимната подготовка. Тимът на Емил Велев ще премери сили с третодивизионния Беласица (Петрич). Срещата ще се играе в село Лебница край Сандански. Панагюрци са на лагер там до 3 февруари. На 26 януари е спарингът с македонския Брегалница в Щип, на 28 януари срещу Кариана Ерден и на 1 февруари срещу Спартак Плевен.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА