България може да има първия свой представител сред треньорите във Висшата лига на Англия. Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап е поканил в щаба си Емил Велев, който е последният наставник, направил "Левски" шампион (б.р. - през 2009 г.). Двамата от години са в близки отношения. Приятелството им се задълбочи в края на 2008-а, когато Кокала отиде на стаж в Тотнъм, където по това време работеше Реднап. Емил Велев се похвали, че има реална възможност да почне работа в КПР. Всичко обаче зависи от това дали Куинс Парк Рейнджърс ще спечели финалния бараж за Висшата лига. Тимът се сблъсква на "Уембли" срещу Дарби Каунти, а победителят ще играе от следващия сезон в елита на Англия.

„Вярно е, че имам предложение за работа от Хари Реднап. Той ми каза, че ако КПР спечели промоция за Висшата лига, ще ми предложи място в щаба му“, обяви пред „Меридиан Мач“ Емил Велев.

Кокала пътува за Англия в деня на финалния плейоф и има ВИП билет за срещата.

"Първо на 23 май ще бъде на тържествата около 100-годишнината на "Левски", а на следващата сутрин летя за Англия“, уточни Кокала.

000000000_harry.jpg