Новият треньор на Славия Емил Велев заяви, че тимът заслужава място в тройката. Бившият наставник на Левски бе представен официално, макар че собственикът на клуба Венци Стефанов закъсня за пресконференцията. 

Договорът на Кокала е за 1+1 година. Той ще вземе за помощник Николай Митов от школата на Левски, както и още един треньор. Треньорът на вратарите Валентин Захариев и кондиционният специалист Огнян Макавеев остават в екипа. Славия започва подготовката за новия сезон на 14 юни.

"Г-н Стефанов ми се обади и ме помоли да се видим. Говорихме надълго и нашироко. Следя Славия през годините и този отбор заслужава да се бори за призовата тройка. За минути си стиснахме ръцете и приех предложението. Славия е отбор с богато минало, с футболисти, които са дали много и на националния отбор", коментира Велев.

Той ще работи с двама-трима таланти от школата. "Ще има нови попълнения, ще има и освободени. Селекцията е отворен процес във футбола. Искам сплав между опитни и млади играчи. Ще опитам да наложа 2-3 момчета от школата. Трябва да се промени и манталитетът на играчите. Искам самочувствие", сподели треньорът.

Първият лагер на отбора ще протече на Боровец, където "белите" ще тренират 10 дни. Втората част от подготовката ще бъде в Банско. Емил Велев иска седем контроли./БЛИЦ