Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев даде традиционната си пресконференция преди домакинството на “Левски”. Двубоят от 27-ия кръг на “А” група е в неделя (6 май) от 17:45 часа.

“Чакаме мача с нетърпение. Моментната форма на “Левски” може да не е перфектна, но ние ще подходим с нужния респект заради титлите и купите, които са спечелили. Ние правим много силен сезон. Чакаме много зрители, правим всичко заради тях. След като “Левски” победи ЦСКА ще дойде, за да демонстрира и затвърди доброто си представяне. При победа в неделя минаваме две точки пред тях. Не вярвам да има напрежение. Този сезон прегоряхме само веднъж - срещу ЦСКА. Моите футболисти трябва да играят срещу “Левски”, заяви Емил Велев.

“Време е Левски да почине от евротурнирите. 22 години без прекъсване играят. Защо да не направят една почивка? Тези наши отбори, които се класират наесен за Европа, трябва да се вземат в ръце. Тука сме силни, а там ни бие всеки. Сега ние сме на две крачки от Лига Европа, но както сме на две, така накрая може и да сме на двайсет", отговори Емил Велев на въпроса как ще се чувства, ако заради Локомотив, “Левски” не участва в Лига Европа.

“Вече сме говорили с нашия президент. Ще има качествени летни попълнения. За какво са ни 7-8-10 нови, като ще трябват няколко години, за да се обиграят? Силата на Локомотив е, че този отбор е заедно от 3-4 години. В България договорите нищо не значат. Може да имаш и 10-годишен, а след 4-ия кръг да си на улицата. Това не е нещо, което ме вълнува или занимава”, коментира още наставникът по повод бъдещето му в Локомотив.

Емил Велев говори и за съдията Таско Тасков: “Ще се справи. Естествено, когато има нещо за отсъждане, реагирам бурно, но съдиите проявяват разбиране. Грешки от двете страни винаги има. Аз съм казал на моите играчи да не се разправят с тях", завърши специалистът./БЛИЦ