Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев получи наградата на нападателя за Футболист №1 на България. Бербатов за шести път печели приза, а Данчев коментира: „Аз просто трябва да го получа, това е постижение на Митко. Да е жив и здрав, и се надявам, че няма да е последната в неговата кариера.

„Аз не съм човекът, който да защитава неговата номинация. Глас народен, глас божи, така са решили журналистите. Да не вкарваме такива спорни елементи, това е решението и то е факт”, добави агентът.

Относно здравословните проблеми на Берба, за които тръбят непрекъснато медиите в Англия, Данчев обясни:„Състоянието му е добре, той има един проблем в коляното, и екипът на Алекс Фъргюсън ще реши дали е необходима интервенция, и кога."

Запитан защо все пак Бербатов не успя да пристигне за церемонията, представителят му каза: „Така е преценил сър Алекс Фъргюсън, негов работодател е Манчестър Юнайтед, и той е длъжен да изпълнява задълженията си.”

Агентът увери, че всичко между ЦСКА и Емил Гъргоров вече е наред: "Всичко е договорено с Емил Гъргоров, дадохме съгласие всичко да се плати през следващата седмица. Днес Димитър Борисов ме увери, че всичко ще приключи следващата седмица. Няма какво да коментираме повече.”

„Двамата Ивановци са футболисти на ЦСКА, Караджов ще подпише нов договор, Иванов също има договор. Важното е, че те осъзнаха грешките си, и те няма да се повторят. Сега трябва да си изпълняват задълженията към клуба. Йордан Тодоров все още си е футболист на ЦСКА. На ниво ръководства бяха уточнени нещата с Интер Баку, но трябва да изчакаме още няколко дни”, добави Данчев.

"Футболистите са работници, и за тях не трябва да има значение кой е треньор. Те просто трябва да изпълняват професионално своите задължения. Не смятам, че ще възникнат някакви проблеми с Йешич. ЦСКА е на второ място, няма откъде да се изправя, подписа с нови футболисти, и смятам, че има сили да се бори и да се пребори за титлата”, завърши Емо Данчев./БЛИЦ