Спортният директор на ЦСКА и член на Изпълкома на БФС Емил Костадинов отговори на обвиненията на Тодор Батков за уреждане на мачове от страна на “червените”. По-рано днес на заседание на Изпълкома стана ясно, че Батков ще получи покана, за да изнесе своите факти пред БФС.

“На Изпълкома решихме да извикаме Тодор Батков и да покаже някакви доказателства за думите, които изрича в последно време за уговорени мачове. Така празни приказки не се говорят. Доколкото знам, Тодор Батков е спал по време на тази среща в Лозана и не е разговарял с никой”, каза Емо Костадинов.

“Несериозно е да кажеш, че ти си бялата лястовица и всички други клубове и президенти са втора категория. Нашият клуб е предприел мерки срещу Батков, ще бъде съден. Доколкото знам и всички други клубове се изказаха много негативно от това негово отношение. На следващия Изпълком ще бъде извикан, ако реши да дойде, защото не сме орган, който може да вика насила и да каже пред нас какви проблеми има българския футбол. Ако ще е човекът, който ще го реши, да го реши”, добави Емо.

Костадинов коментира и решението на БФС да остави шефа на съдиите Костадин Костадинов. След дербито с Литекс шефът на ЦСКА заплаши, че ще напусне Изпълкома, ако Коце Костадинов не подаде оставка.

“Имаше много голяма дискусия около оставката на Коце Костадинов. Постигнахме някакво съгласие да му се даде един шанс до края на годината, но главният проблем за мен са съдийските наблюдатели, а те са хората, които оценяват реферите, дори и за вчерашният мач (Черно море - Левски), съдията има задоволителна оценка. Ако Коце Костадинов иска да покаже, че работи в името на футбола, трябва да вземе крути мерки”, завърши легендата на “червените”./БЛИЦ