Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов заяви, че националния ни отбор може да се класира на второ място и да гони бараж за класиране на европейското първенство през 2012 година. Жребият определи България да играе в група “G” срещу Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора.

“С изключение на Англия, другите отбори са равностойни и имаме големи шансове да победим всеки от тях. В днешно време няма изявени аутсайдери, така че ако не подходим във всеки един мач с нужната сериозност, може всеки да ни направи проблем. Имаме отбор, който може да стане поне втори в групата. Не трябва да се подценяваме никого и футболистите вече трябва да са го разбрали и във всеки един мач трябва да се влагат на сто процента, за да може да побеждаваме. В противен случай няма да се класираме още един път", каза Емо Костадинов.

"Швейцария е неприятен съперник, но преодолим. Може да ги победим. Аз съм сигурен, че вкъщи няма да имаме проблеми срещу тях. Имахме един доста неприятен мач през 1991 година, от 2:0 паднахме с 2:3. Аз винаги съм бил оптимист и мисля, че всеки футболист трябва да вярва в класирането на националния отбор”, завърши един от шефовете на родния футбол./БЛИЦ