Локомотив (Горна Оряховица) се наложи с категоричното 4:1 срещу втория отбор на Лудогорец в мач от 11-ия кръг на "Б" група. С 2 гола за успеха на домакините блесна Тихомир Кънев, а по веднъж се разписаха Мартин Райнов и Йордан Апостолов. След победата Локо (ГО) се изкачи на трето място във временното класиране с 23 точки. Лидер с 28 е Поморие, втори е Дунав с 24, а Лудогорец II има 13 в актива.

Дублиращият състав на шампионите излезе на стадион „Локомотив” предимно с млади момчета, сред които беше и голмайсторът на групата от миналия сезон Янаки Смирнов. Единственият класен състезател в редиците на Лудогорец беше Върджил Мисиджан. Треньорът на шампионите Едуард Ераносян и изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев наблюдаваха на живо срещата от трибуните на стадион в Горна Оряховица. Двамата разузнаваха „локомотивци”, които са следващият противник на отбора в турнира за Купата на България. Мачът е на 29 октомври, отново на стадион „Локомотив”.

Домакините започнаха по-активно още с първия съдийски сигнал. В 10-та минута Мартин Райнов бе съборен в наказателното поле и съдията Волен Чинков отсъди дузпа за „черно-белите”. Райнов обаче пропусна от бялата точка. Десет минути по-късно избраниците на Сашо Ангелов поведоха след страхотен гол на Тихомир Кънев, който стреля от около 25 метра, топката удари гредата и след това влетя в мрежата зад Георги Аргилашки - 1:0.

След това „железничарите" се развихриха и до края на полувремето Аргилашки още три пъти вади топката от мрежата си. В 33-ата Мариян Иванов шутира от 35 метра, но ударът му бе избит в ъглов удар. След изпълнението му Мартин Райнов се оказа най-добре пласиран пред вратата на гостите и с глава забоде за 2:0. В 39-ата минута Йордан Апостолов вкара за 3:0, а 120 секунди след това Байдаков центрира чудесно към Кънев, който отново отбеляза - 4:0.

Втората част домакините намалиха темпото, а гостите стигнаха до почетно попадение. Вкара го бившият голмайстор на Локо (ГО) Янаки Смирнов - 4:1.

Малко преди края на редовното време "железничарите" останаха с човек по-малко. Изгонен бе Харизанов, който получи втори жълт картон.