Едурад Ераносян напусна Локомотив (Пловдив), научи БЛИЦ от достоверни източници. По-рано днес специалистът се сбогувал с футболистите и заявил, че няма повече да помага. В последните няколко дни именно Ераносян водеше заниманията и се спрягаше за нов треньор след оттеглянето на Христо Бонев. След напускането му обаче със сигурност няма да бъде назначен на треньорския пост.

Една от причините за оттеглянето на Ераносян е конфликт с Коко Динев. Бизнесменът нападна играчите след вчерашната издънка с Пирин (1:1). “Заплатите, които взимат нашите футболисти и тези на Пирин, е огромна. Не можем да правим равенства с отбори от долната половина на таблицата”, изригна Коко. Ераносян, който бе изготвил стартовия състав, не бил доволен от думите на бизнесмена и заявил, че си тръгва.

Друга версия за напускането на Ераносян е грозяща глоба за Локомотив (Пловдив) от УЕФА. Както е известно, треньорът продължава да е с наказание заради допинг скандал отпреди 2 години в Кипър. Той обаче все по-често бе до отбора, което може да донесе санкция за клуба, ако в УЕФА разберат, че изпълнява спортно-технически функции./БЛИЦ