Откритие на Христо Стоичков, минало през школата на Камата в Барселона, е поредният талант, тръгнал по стъпките на Ивелин Попов и Димитър Макриев. Стъпки, водещи към изхода от "Герена" и към чужбина малко преди да се стигне до периода с подписване на първи професионален договор.

Роденият през 1994 г. безспорен талант Ахмед Дъглов е в "синята" школа в последните 4 години, но до това лято. От утре обаче заминава за доскорошния отбор на Димитър Иванков Бурсаспор. Поканен е на едноседмични проби. Но освен от клуба, разчупил хегемонията на големите 4 в Турция, младият опорен халф е получил покана за проби и от испанския Еспаньол, където го искат за първата им тренировка.

В това няма нищо случайно. През август 2006 г. Дъглов е сред петте момчета, избрани от Стоичков по програмата на "Жилет", които заслужиха едногодишни тренировки в Барселона. При връщането в България Ахмед е желан от Гриша Ганчев в академията на Литекс и от "Левски". Избира "Герена" заради настояване на треньора Петър Петров-Чори. За последно в школата тренира при Мишо Захариев.

"Не съжалявам, че съм бил в "Левски". Лоша дума не мога да кажа. Но за съжаление не наблягат на талантите от школата", обяснява пред "24 часа" Мето решението си да търси късмета си другаде.

"Тренирам още от 5-годишен с баща ми Иззет. Благодарен съм му, че ми показа правилната посока в живота. Понеже съм от смолянския край, започнах да тренирам в Родопа. После ме забелязаха от "Ботев" (Пловдив), където бях при Митко Джоров - много добър треньор. В Пловдив ме видя и Христо Стоичков", разказа още досегашният халф от Елитната юношеска група на "Левски", преди да тръгне към Бурса. /БЛИЦ