Футболни таланти от 32 отбора (родени 2008 и 2009 година) ще участват в Мини Световното първенство, което ще се проведе в София - на терените на "Баухаус". Организатор е Българска асоциация мини футбол, а събитието се провежда под патронажа на Руското посолство. 

Надпреварата ще се проведе по същото време, когато ще е и Мондиал 2018 в Русия, стартиращ на 14 юни с мача на домакините срещу Саудитска Арабия. Отборът на Олимпия "Б" ще представя Русия, а Левски - Саудитска Арабия. Всеки тим от българските школи ще влезе в ролята на някоя от страните - участнички на Мондиала в Русия. ЦСКА, например, ще представя Бразилия, като младите футболисти от "червения" клуб ще бъдат облечени с екипите на "Селесао". 

Организаторите от БАМФ ще предоставят екипировката на всеки отбор, който ще се изявява на терените на "Баухаус" в периода 14 юни - 13 юли. 

Победителят в турнира го очаква една седмица ваканция в СОК Камчия. Наградата е осигурена от Руското посолство.
 
"Сигурни сме, че ще е получи уникален празник за децата - бъдещето на България! Подготвили сме изненади за малчуганите", споделиха организаторите Богомил Маринов и Пламен Божидаров пред БЛИЦ СПОРТ.