Документ свидетелства за направен опит ПФК ЦСКА АД да бъде ликвидиран преди края на процедурата по несъстоятелност, съобщи БНТ. В молба до съда, подписана от бившия изпълнителен директор Александър Тодоров, се изисква обявяването на дружеството в несъстоятелност и преустановяване на неговата дейност.

Документът е внесен в края нa март от Тодоров, след което е изтеглен пак от него 3 седмици по-късно. Информацията за подобен ход от ЦСКА беше обявена по-рано днес. Националната телевизия пък показа подадения иск за обявяването в несъстоятелност на „червените“.

Молбата на ПФК ЦСКА до съда се основава на член 630, алинея 2 от Търговския закон. Нормативният текст позволява дейността на дружество да бъде прекратена, преди изтичането на срока за предлагане на оздравителен план, в случай че продължаването на дейността би увредило масата на несъстоятелността.

В документа се привеждат данни относно издръжката на клуба и се стига до заключението: "Покриването на горепосочените разходи е непосилно за ПФК ЦСКА АД, предвид влошеното финансово състояние на дружеството, което води до поемане на нови задължения (така например – към третото лице ФК ЦСКА АД и други)...

Продължаващото увеличаване на размера на този тип задължения неизбежно води до увреждане на масата на несъстоятелността и до осуетяване на основаната цел на производството по несъстоятелност - справедливото удовлетворяване на кредиторите".Документът завършва с констатацията, че са "налице условията за обявяване на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА АД в несъстоятелност и прекратяване на дейността на дружество" и с молбата към съда да постанови такова решение.

Въпросната молба е внесена в Софийския градски съд на 29 март от Александър Тодоров и е оттеглена от самия него на 21 април - седмица,преди да бъде отстранен от поста изпълнителен директор на ПФК ЦСКА. Потърсен от БНТ, Тодоров отказа коментар по темата.

 

 

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!