Полузащитникът на "Ботев" (Пловдив) Томаш Иршак тотално смазва конкуренцията в класацията за Гол №1 на 2014 година в България и вече е почти сигурно, че довечера ще вземе приза за попадението си срещу Литекс, пише PlovdivDerby. Чехът вкара блестящо попадение с глава при успеха с 2:1 в Ловеч на 8 ноември. Снощи Иршак имаше минимална преднина от само няколко процента пред Еденилсон Бергонси в гласуването в сайта на БНТ, но днес разликата вече е убийствена.

Иршак ще получи наградата си тази вечер на церемонията "Футболист на годината", която печели Владислав Стоянов.



За пръв път анкетата е организирана през 1931 от вестник "Спорт" и най-добрият футболист на България е определен между читателите на вестника. През 1942 г. най-добрият български футболист е определен отново от читателите на вестника, но този път в рамките на анкета за определяне на най-добрият български спортист. Официалното начало на анкетата за определяне на най-добър футболист на България се води от 1961 г. Тази година коло 50 спортни редакции и близо 130 спортни журналисти са участвали в традиционното допитване. 

От 19 часа днес БНТ ще излъчи директно от зала Концертна на Воения клуб 54-ата церемония по награждаване Футболист на годината 2014 в 10 категории:

Футболист №1

Най-добър треньор

Най-добър вратар, защитник, полузащитник, нападател, най-добър чужденец и най-проспериращ млад футболист.

Зрителите на БНТ, гласуват и дават награда за най-красив гол в първенството, слушателите на БНР дават награда в категория феърплей, а организатора „Дакс Медия“ присъжда награда за принос към развитието на футболната игра.

Рекорден брой награди Футболист на годината е печелил Димитър Бербатов (7), следван от Христо Стоичков (5). Изработката на красивите отличия, които съдържат и естествени кристали е на художник - приложника Борис Костов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015