След изиграването на почти всички срещи от 26-ия кръг класирането след редовния сезон в Първа лига е ясно и предстоят плейофите. Програмата за първия кръг от първата шестица също е ясна.

Шампионът Лудогорец среща в първия кръг от плейофите останалия на шеста позиция Дунав, който не успя да победи Славия в последния кръг от редовния сезон. Вторият Левски се изправя срещу петия Локо (Пд), а третият ЦСКА ще мери сили с четвъртия Черно море още в края на следващата седмица.

В долната осмица ще бъде изключително интересно. Ботев остана седми, Берое е осми, а Пирин завърши девети. Верея още преди мача си с Локо (ГО) е със сигурна десета позиция, а Славия е единадесети. Нефтохимик заема 12-о място, Локомотив Горна Оряховица е 13-и, а Монтана остана на дъното.

Това класиране определя две плейофни групи от по четири тима. В първата четворка са Ботев, Верея, Славия и Монтана, а в другата едни срещу други ще се изправят Берое, Пирин, Нефтохимик и Локомотив (Горна Оряховица).

Първите два отбора от тези две плейофни групи ще може да се борят за плейофна квота за Лига Европа, а последните два от ще играят баражи за оцеляване и един от тях ще е изпадне директно във Втора лига.

Утре ще станат ясни часовете и датите на мачовете от първия кръг на плейофите, а след изиграването на двубоите от четвъртфиналите за Купата на България ще бъде обявена цялата програма от БФС по дати.

Всичките отбори запазват актуалните си точки в първенството.

Първа шестица
Лудогорец - Дунав (Русе)
Левски - Локомотив (Пловдив)
ЦСКА-София - Черно море

Втора осмица
Група "А"
Ботев (Пловдив) - Монтана
Верея (Стара Загора)- Славия

Група "Б"
Берое - Локомотив (Горна Оряховица)
Пирин (Благоевград) - Нефтохимик Бургас 1962

Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига