“Аз съм инициаторът за стартирането на клубната ни телевизия. Проектът е много добър и ще зарадва феновете ни”, обяви шефът на ЦСКА Александър Томов.
 
Проверка на БЛИЦ обаче показа, че босът на “червените” няма никакво участие в проектирането – нито идейно, нито финансово. Зад цялата операция стоят трима души. Това са баща и син Манджукови . Петър и Ивайло, както и Милко Георгиев. Всъщност, цялата процедура се движи от г-н Георгиев, който не само е конструирал концепцията, но е вложил и лични средства.
 
Официалният старт на онлайн телевизията на ЦСКА ще бъде в понеделник, 20 октомври. В нея ще може да се влиза през интернет на адрес cska-live.tv. Още отсега обаче има направени регистрации – над 200, главно от “армейски” фенове, живеещи в чужбина.
 
В момента на “Армията” ври и кипи. Именно там ще бъде седалището на студиото. Днес ще бъдат закупени мебели и всичко останало, за да се оформи интериорът. Излъчването ще е изцяло в HD формат, което ще рече, че зрителите ще се наслаждават на изключителна картина с висока резолюция.
 
В момента вървят преговори с “Футбол Про Медия”, която държи правата за излъчване на мачовете по телевизията. Идеята е да се постигне споразумение онлайн телевизията на ЦСКА да се сдобие с репортажи от всички официални двубои на “червените”.
 
Засега директно ще се излъчват само мачове на юношеските и детските отбори от “армейската” футболна школа. Първоначално регистрацията и гледането на онлайн телевизията ще бъде безплатно, но след време ще стане платено. Сумата обаче ще е съвсем символична и не всичко, което се предлага в ЦСКА ТВ, ще струва пари. Всички приходи ще отиват в детско-юношеската школа на “червените”.
 
Ще се наблегне не само на преки включвания от пресконференции и тренировки, както и на интервюта и репортажи за отбора. В концепцията влизат и много ретро материали. Поради тази причина вече са започнали преговори с БНТ за откупуването на исторически мачове на ЦСКА, които ще бъдат излъчвани по онлайн телевизията. Става въпрос за паметни двубои в европейските клубни турнири, както и срещи от първенството на “А” група от миналите години.
 
Проектът включва и много игри, викторини и загадки, в които ще участват феновете на ЦСКА. Например – да изберат гол на месеца, играч на месеца, да отговарят на фото и видео загадки. Това ще носи на победителите големи награди – телефони, айфони, таблети, телевизори или пътуване с отбора за мачове в чужбина.
 
В по-далечно бъдеще се предвижда телевизията да се излъчва не само по интернет, но и по кабелните или сателитните тв оператори.