Николай Йорданов беше награден за най-добър футболен съдия на България за изминалата 2018 година. Негови подгласници са Никола Попов и Георги Кабаков. При жените №1 за поредна година е Християна Гутева.

Асоциацията на съдиите по футбол в България проведе за 12-и пореден път годишната церемония за награждаване на най-добрите рефери за 2018 година. По традиция бяха отличени най-добрите съдии и асистенти при мъжете и жените, както и най-проспериращите рефери. Специален гост на събитието беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той връчи традиционния меч на рефер №1 за 2018 година. 

"Благодаря на всички присъстващи. Признателен съм на хората, които са ми дали всичко през годините, за да достигна това ниво. Но най-важното е, че трябва да работим като юмрук и да продължим да се развиваме. Подгласниците ми Никола Попов и Георги Кабаков са и мои много добри приятели. Двама добри съдии, които трябва да покажат себе си пред Европа - на много по-високо ниво, от това, което са сега. Това им пожелавам", каза победителят Николай Йорданов. 

Беше връчена и награда "Смело сърце" за най-достойна постъпка. Ценният приз получи Кристина Георгиева, която на 1 декември оказа жизнено важна първа помощ на бебе, пострадало при катастрофа на магистрала "Струма". 

Асоциацията на съдиите по футбол в България, оглавявана от Антон Генов, отличи и всички съдии, които прекратиха кариерата си през 2018-а, както и изтъкнати рефери от миналото. 

"Съдиите винаги ще си останем необходимото зло. 2018 година беше и с хубави, и с лоши моменти. Дай Боже българското съдийство да върви само нагоре", коментира Антон Генов. 

Наградените след отказването им преди месеци са Ангел Баялцалиев, Мартин Стоименов, Вихрен Манев, Петър Доровски и Георги Калудов. Плакет получи и друг от вече бившите ни футболни рефери - Стефан Спасов. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ
 
НАГРАДЕНИТЕ НА ЦЕРЕМОНИЯТА: 
Най-добър футболен съдия на България за 2018 година: Николай ЙОРДАНОВ
* Подгласници: Георги КАБАКОВ и Никола ПОПОВ

Най-добра футболна съдийка на България за 2018 година: Християна ГУТЕВА

Най-проспериращ футболен асистент съдия: Христо ХАДЖИЙСКИ 

Най-добър футболен асистент съдия: Мартин МАРГАРИТОВ 
* Подгласници: Иво КОЛЕВ и Диян ВЪЛКОВ

Най-дoбра футболна асистент съдийка: Екатерина МАРИНОВА

Най-проспериращ футболен съдия: Радослав ГИДЖЕНОВ

Награда "Смело сърце": Кристина ГЕОРГИЕВА