ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Добруджа официално издигна кандидатурата на Георги Иванов за президентския пост на БФС преди предстоящия извънреден конгрес, който трябва да се проведе на 15 март.

Клубът от Втора лига проведе събрание, на което е взето решение да се застане зад техническия директор на родната футболна централа. Писмото с нужната документация е изпратено до БФС.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Бившият голмайстор на Левски Георги Иванов е роден на 2 юли 1976 в Пловдив. Баща му Александър Иванов е легенда на Ботев (Пловдив). Гонзо започва кариерата си в Локомотив (Пловдив), но не след дълго е забелязан от софийския Левски и е привлечен по настояване на тогавашния треньор на "сините" Стефан Грозданов през 1997 година. Началото му не е особено убедително, но с течение на времето се доказва и се превръща в един от най-добрите нападатели в историята на Левски, както и в рекордьор по брой голове във вратата на ЦСКА във вечното дерби. 

В България Гонзо играе само за Локомотив (Пловдив) и Левски, а има и доста опит зад граница с екипите на френския Рен, Самсунспор, Газиантепспор в турската Суперлига, както и за Риека (Хърватия).

След края на състезателната си кариера най-напред започва треньорска дейност, а после е и директор в Левски, Локомотив (Пловдив) и Черно море (Варна). 

През последните две години – от 2022-а насам е технически директор на БФС и отговорник за националните отбори. 

БЛИЦ вече съобщи, че над 10 клуба издигат кандидатурата на Георги Иванов. Един от отборите е ФК Ахелой от бургаските областни групи.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!