ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Саид Ибраимов е все по-близо до завръщането си в Левски. 52-годишният специалист ще пристигне на „Герена“ през ноември - след края на ангажиментите му с Астана. Те ще приключат в края на октомври, когато ще се изиграе последният кръг от казахстанското първенство.

В момента осем кръга преди края на шампионата тимът му заема третата позиция в класирането с девет точки по-малко от лидера Ордабаси и с една пасив от втория Актобе. До декември на Астана предстоят мачове и в груповата фаза на Лигата на конференциите, където е в група с Динамо Загреб, Виктория Пилзен и Балкани. Отборът на Ибраимов отпадна в третия квалификационен кръг на Лига Европа от българския шампион Лудогорец, елиминиран с общ резултат 3:6. Ако Астана бе влязъл в груповата фаза на Шампионската лига, то българинът щеше да остане до Нова година в клуба, но тимът отпадна от Динамо Загреб в пресявките и сега той ще започне работа в Левски преди това.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

За неговото завръщане говори и треньорът на сините при представянето си. Тогава той каза: „Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип“.

Ибраимов бе част от екипа на Станимир Стоилов още по време на първия му престой на „Герена“. Той бе главен скаут. След това работи с него в Литекс, Ботев Пловдив и казахстанския Астана. Той обаче не се завърна в екипа на напусналия през април наставник, когато започна вторият му период в клуба през есента на 2021 година.

Саид Ибраимов продължи тогава работата си като помощник в казахстанския Тобол, а след това стана и такъв в Астана. Сега обаче ще се завърне в Левски в нова роля. Той ще е близо до отбора и понякога ще помага за тренировките, като се смята, че спортно-техническата власт ще попадне в неговите ръце, пише „Тема Спорт“. Той ще носи и отговорността за селекцията на тима.

По негова препоръка сините привлякоха Хасими Фадига и Дарлан през лятото, като до края на трансферния прозорец нямаше повече нови и на „Герена“ сега могат да пристигат единствено свободни агенти, но за момента не изглежда да има нови имена в тима.