Ясно е кой е победителят в тазгодишния конкурс за 100% футболна стипендия, организиран от Консултантска къща ДАРБИ и английското училище Brooke House College.

14-годишният футболен талант Велин Димитров, който в момента играе във ФК Септември София, се пребори с над 40 участници, които също дадоха всичко от себе си и бяха отлично подготвени.

Именно затова училището предложи и редица стипендии от 50 процента.

За конкурса през юни 2022 г. ДАРБИ, заедно със своя дългогодишен партньор – английското училище Brooke House College, проведе за 14-та поредна година конкурс за млади футболни надежди и им предостави уникална възможност – 100% стипендия за обучение в училището за големия победител и частични стипендии за най-изявените таланти.

Както всяка година, конкурсът се състоя от два етапа – първо бяха проведени изпити по английски език и математика, а заключителният втори етап, представляващ практическата част от конкурса се проведе от 29 май до 2 юни 2022 г.

Тази година отбележи рекорден ръст в желаещите да вземат участие в конкурса, а на 2 юни 2022 г. в 13:30 ч., в комплекс „Царско село“, в който традиционно се провежда конкурсът, по време на официална

церемония бе обявен тазгодишния победител в конкурса – 14-годишният Велин Димитров.

Фактът, че последните две години бяха силно белязани от COVID пандемията, не попречи на организацията и провеждането на конкурса и дори през 2021 г. за първи, но със сигурност не и за последен път, победителят в конкурса бе млада дама. Виктория Цветкова се бори и се доказа наред с всички момчета, представи се отлично академично и заслужено получи възможността да продължи да се развива в престижното учебно заведение. Победата на Вики отвори нови хоризонти пред конкурса и тази година броят момичета, желаещи да участват в него се удвои. Самата тя също специално дойде тази година, за да се включи в конкурса.