Етър няма да може да разчита на титулярните си бекове за предстоящия мач със Славия. Георги Гайдаров е наказан за една среща, а Мартин Димов все още не се е възстановил от контузията. Това обаче не са единствените проблеми, които има да решава Велин Кефалов. Още двама състезатели се оплакват от травми и няма да играят срещу "белите" - Мариян Генов и голмайсторът Тихомир Кънев.

"Готови сме за срещата. Подхождаме с необходимия респект и уважение към Славия. Надявам се всеки от футболистите да направи силен мач и да покажем, че имаме място в по-горната група. Познаваме противника достатъчно добре, за да можем да му се противопоставим", заяви треньорът на Етър Велин Кефалов.

Спецът добави, че е наблюдавал няколко мача на Славия в последните дни. "Виолетовите" няма да ходят на лагер преди срещата, тъй като според Кефалов предизвикателството е достатъчно голямо, за да бъдат обременявани излишно.

1/8-финалът за Купата на България е в събота от 13:00 часа. Отпечатани са 10 000 луксозни билета с цена 3 лева, които от днес вече са в продажба. Те могат да бъдат закупени в търговската мрежа на ЦБА ("Търговски парк", "Пазара", "Ловико", "Магро", "Стиви" и "Чолаковци"), както и в заведенията "Бианко" (на Картала, в Сентрал мол и Военния клуб) и кафе-клуб "Джак", пише sport-vt. За предварителна продажба ще бъдат отворени и касите на стадион "Ивайло" в четвъртък и петък от 17 до 19 ч. Деца до 12 години обаче ще влизат безплатно след показване на ученическа книжка. В деня на мача ще бъдат отворени три каси, а още след 11 ч. ще се ограничава достъпа на автомобили около стадиона.

"Етър от началото на седмицата е във война за опазване на честта на нашия град. Искам да призова бивши футболисти, деятели, фенове, свързани с клуба, да дойдат и да участват в тази битка на честта. Тя е посветена на града ни, нека всеки, който милее за спорта във Велико Търново и за самия град, да покаже, че може да сме единни - това е най-голямата сила на старата столица. Пожелавам успех на Славия, но е по-добре да не идват - нищо хубаво не ги чака. Етър продължава за Купата, който не вярва в това, нека да не идва на стадиона. Нямаме мечти, имаме цели, които постигаме без значение цената, която плащаме", каза в типичния си стил изпълнителният директор Димитър Манолов.

След срещата със Славия предстои още един изключително важен мач за Етър. На 8 декември "виолетовите" приключват есенния полусезон в Западната "Б" група с домакинство на Банско. /БЛИЦ