Ръководството, треньорите и футболистите на Етър изказаха своята благодарност на великотърновските фенове за изключителната подкрепа към отбора по време на първия официален мач в Габрово срещу Янтра, спечелен с 4:1.

Както вече стана ясно, от около 250 зрители на стадион „Христо Ботев”, над 200 бяха феновете от Велико Търново и етърци се чувстваха като у дома си. Агитката пък направи впечатляваща хореография с транспаранти, пироефекти, балони, знамена, а преди мача издигна плакат „Добре дошъл у дома, Генерале!”. След мача всички играчи по традиция отидоха да поздравят публиката за подкрепата.

"Голямо благодаря на феновете и цялата великотърновска публика, безкрайно сме признателни за горещата подкрепа! Направиха в Габрово по време на мача впечатляваща програма в рамките на позволеното. Истината е, че без фенове няма сериозен футболен клуб. „Виолетовата” кауза е над всичко! Гордеем се с нашата публика и разчитаме, че ще бъде с нас във всички предстоящи мачове – както в домакинствата, така и при гостуванията през пролетния полусезон. Всички заедно към общата цел – Етър в професионалния футбол!”, заяви за „Велико Търново спорт” президентът на клуба Александър Нанков.